Bunny Hop

Deze vrijdag is het helemaal à l’aise op Aleydis…(= op ’t gemakske dus, voor de gene waarbij hun examen Frans niet al te denderend was). Ben je nu president, slet – voor de ouders, dat is kaartspel terminologie, don’t worry – of heb je een full house, het wordt gegarandeerd een topavond! De scherpzinnige geesten hebben na deze korte introductie door dat we een avond zullen doorbrengen met het leukste van Ravensburger en Hasbro. Neem dus je leukste gezelschapsspelletjes mee en een gezonde dosis geluk, want Hannes en Louis durven zich inmiddels al pokerprofessionals noemen…! 

<Cultuur met Grote C – Southpaw>

Waar eindigt cultuur en waar begint entertainment? Deze eeuwenoude discussie gaan wij in deze culturele rubriek niet oplossen. Wel tonen we wat cultuur voor ons betekent. Voor onze derde culturele onderwijzing schakelen we een versnelling hoger met een rasechte actiefilm.

Prachtige dramafilms en feelgoodmovies ruilen we eenmalig in voor pure actie. Voor deze kaskraker van Antoine Fuqua – die ook onder andere Training Day en The Equalizer regisseerde – werd de fantastische Jake Gyllenhaal van stal gehaald. In recordtijd toverde de acteur zichzelf om tot bokser waar zelfs Floyd Mayweather jaloers op zou zijn. In Southpaw vertolkt Gyllenhaal op briljante wijze – eat that Taylor – Billy Hope, een aan lager wal geraakte bokskampioen. Met ook nog Rachel McAdams, Forest Whitaker en 50 Cent werd een sterrenensemble op de been gebracht.