Welpen en kabouters

• Datum: 29/01/2022
  • Uur: 13:30
  • Locatie: Den Bunker

Milan arriveert goedgemutst met zijn fiets op het scoutsdomein, wat voor hem een simpele zaterdagnamiddag leek zou later ontaarden in één van de wildste avonturen die hij ooit heeft meegemaakt. Nadat hij de vuilnisbakken heeft buiten gezet begeeft hij zich nog even naar de keuken van Aleydis om daar een glaasje water te nuttigen. Hij opent de deur en slaakt een gil, hij neemt zijn mobieltje en belt de hulpdiensten. De politie begrijpt meteen de ernst van de zaak en zet hun beste team erop. Het team van Welka detectives zal zich zondag over deze zaak ontfermen.

PS. Vergeet ook geen boterhammetjes en een drankje, want van al dat speurwerk krijg je dorst.

Raketvergadering Sunday 06-02-2022 9:15 tot 12:00

10, 9, 8, … Klaar voor lancering !! – (raketgeluiden). Een moment dat iedereen zich ongetwijfeld nog herinnerd, op 6 februari 2018 om stipt 20:45 verlaat de Falcon Heavy raket de aarde tegen een snelheid van maar liefst 28 000km per uur. Toch zitten ze bij SpaceX met bedenkingen, zo’n lancering kost hun maar liefst 2 miljard euro! Elon Musk is dus opzoek naar een goedkoop alternatief voor zijn toekomstige ruimte uitstapjes. Hij schakelt dan ook de hulp in van de Welka’s om een raket 2.0 te maken die vele goedkoper, sneller een vooral veel mooier is. Indien jullie thuis nog een oud ruimtepak, helm of 1.451.658 liter kerosine hebben liggen mogen jullie dat ook gerust meenemen!!

En zoals Neil Armstrong het zou zeggen: a small step for the Welpen, but a big step for mankind.

Valentijnvergadering Sunday 13-02-2022 9:15 tot 12:00

Ooit was er eens een christelijk meisje dat hopeloos verliefd was op een heidense soldaat. Dat mocht natuurlijk niet van de Kerk, dus was hun huwelijk verboden. Maar in hun buurt woonde er een bisschop genaamd Valentijn, en als laatste redding kwamen ze bij hem smeken om hun te trouwen. Valentijn, geëmotioneerd door hun ware liefde, besloot dit toe te laten. Maar voor hij het echt kon doen werd hij opgepakt en in de gevangenis gestopt! …

Beste tortelduifjes,

Dit was de legende van de heilige Valentijn, die jullie ongetwijfeld kennen van het feest dat we door hem vieren op 14 februari. Zoals jullie hebben gelezen is Valentijn zijn verhaal echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn, en heeft hij dringend hulp nodig om uit zijn barre omstandigheden te ontsnappen. Kom dus gewapend met een roos naar deze vergadering en help ons deze moedige held te bevrijden.

Maxime vergadering Sunday 20-02-2022 9:15 tot 12:00

Jullie kennen hem allemaal ongetwijfeld, onze Obelix!! Exact 19 jaar geleden werd dit zotteke geboren, maar hoe goed kennen jullie Maxime eigenlijk? Wisten jullie dat Maxime aan de universiteit van Antwerpen studeert, of dat hij vroeger nog in het leger heeft gezeten en dat zijn totem stormachtige grizzlybeer is? Oké één feitje is misschien niet helemaal volledig waar, maar het is vandaag aan jullie om jullie kennis rond Maxime te verbeteren. Vandaag is ook dus de ideale gelegenheid om een handtekening te vragen !!! En omdat het echt wel de dag van Maxime is mogen jullie ook allemaal als hem verkleed komen, de persoon met de beste imitatie wint zowaar een gesigneerde tekening van Maxime.

Groepsweekend Friday 25-02-2022 19:00 tot Sunday 27-02-2022 15:00

Lieve welpen,

Wij hebben fantastisch nieuws, na twee jaar wachten is het eindelijk weer zo ver: groepsweekend!!! Het ideale moment om van jullie beste kant te laten zien en iedereen te tonen dat jullie inderdaad de coolste, leukste, braafste en stoerste van alle takken zijn. (Want -let’s face it- die kapoenen hebben al jaren lang onterecht die reputatie). Bovendien kunnen jullie in de plaats van ons -jullie hardwerkende leiding die jullie o-zo-graag ziet- dit weekend de andere -minder leuke- leiding plagen, irriteren en op de grond leggen. Feest!! 🥳🎉🎈 Meer info volgt nog via mail!

Dikke smakkerds💕

Milan, Maarten, Maxime, Charl, Hannah, Rosa en Lore