Alle takken

maandag 29-04-2019
Groepsnieuws mei en juni maandag 29-04-2019 20:00 tot zondag 30-06-2019 23:59

Liefste ouders, leden, leiding, sympathisanten en toevallige website bezoekers, 

“Amai wat vliegt den tijd voorbij!” Ondertussen is Pasen gepasseerd, hebben de givers hun benen kunnen strekken op paaskamp, de jonggivers hun technieken weer wat bijgeschroeft, de pioniers zich verdiept in het donkere leven van een maffioso, de welpen hun droomvakantie beleefd en de kapoenen zichzelf kunnen verliezen in een wondere sprookjeswereld. En hopla we zitten al in mei. Wat hebben we voor jullie op het programma staan deze maand? Wel, vele plezante zondagvoormiddagen en misschien zelfs een zaterdagje. 

Ten eerste is daar de BBQ van de scouts op zaterdag 4 mei aan de Chalet. Daar kunnen jullie met het gezin, de famillie, buren, vrienden… lekker komen eten van heerlijke, door het OC gebakken, vleesjes en groentjes. Je bestelt best je vlees via deze website https://www.oc7.be/bbq/

Het groentenbuffet zit bij die prijs ingerekend! Er worden natuurlijk ook verfrissende drankjes aangeboden en er zal animatie voor de kinderen zijn. De straat wordt dan afgesloten en er zal entertainment door leiding voorzien worden. Kom in groten getale af, want den bbq van de scouts da’s heel plezant! LET OP: Zondag 5 mei is het dan geen vergadering. 

Op 19 mei houden de welpen en kabouters een heerlijk dessertenbuffet. Na de vergadering om 12u kunnen jullie een stukje cake of taart komen eten in den Bunker. 

In juni komen er hopelijk een hele reeks zonnige vergaderingen aan op zondag hoewel het dan ook af en toe een keer op vrijdagavond zou kunnen doorgaan omdat jullie geliefde leiding dan ook examens hebben. 
Verder nog een belangrijke datum die je moet noteren is 23 juni, dan hebben wij de laatste vergadering van het jaar gepland, waarop we met de hele groep samen iets gezellig gaan doen. Deze vergadering zal dan ook tot 16.00u. duren (zoals een tocht), meer info daarover volgt nog, hou dus zeker je mail/ groepsnieuws/ Aleeke in de gaten! 

30 juni is het geen vergadering omdat de dag erna al leiding op kamp vertrekt. Zij moeten zich kunnen voorbereiden. 

En dan maken we ons natuurlijk klaar voor alle geweldige kampen! Omdat we zoveel mogelijk rekening willen houden met werkende ouders delen we hier al even de data en de uren mee zodat jullie je planning goed kunnen opmaken. Meer info over adres, verkleedkleren, etc. kan je vinden in de kampboekjes die je nog zal krijgen. 

De kapoenen vertrekken 4 juli om 8.00u op de scouts en worden graag terug afgehaald 9juli om 18u op hun kampplaats. 

De welpen en kabouters vertrekken ook 4juli om 8.00u op de scouts en worden graag opgehaald 11juli om 10 u op hun kampplaats. 

De pioniers spreken af op de scouts op 2 juli om 10u en worden graag opgehaald op het kampterrein op 11 juli om 11u. Ouders kunnen daar voor een zeer schappelijke prijs iets eten voor de middag. 

De tweedejaars jonggivers vertekken 16juli. Zij zouden naar het kampterrein gebracht moeten worden, want hun leiding is daar al. Er wordt ter plekke afgesproken om 13u. Ze nemen een lunchpakket mee naar daar. Meer info over het adres volgt nog. De eerstejaars jonggivers vertrekken 18juli om 8.00u aan de scouts. Alle jonggivers komen 31 juli terug aan op de scouts tegen 16.00u. 

De givers vertrekken 16 juli om 8.00u met de fiets aan het lokaal en komen ook terug met de fiets op 31 juli. Ook aan het lokaal tegen 16.00u.

En omdat wij nu eenmaal de groepsleiding zijn, misstaat een administratief praatje nooit. En hiervoor hebben wij twee belangrijke wistjedatjes.

Wistjedatje 1:
– Alle kamp- en weekendkosten voor de leden onder de twaalf jaar zijn fiscaal aftrekbaar. –
Wij horen u als ouder alvast denken: ‘Echt?! En wat moet ik daar dan voor doen?’ of ‘Dat wisten wij al lang ze mannekes!’ 
Indien u de eerste reactie had zijn er enkele simpele stappen die u moet volgen. Eerst en vooral het bestand ‘fiscaal attest 2018’ downloaden van op onze site. U vult dat zo goed mogelijk in en bezorgt het, liefst op een stralende zondagochtend, aan de groepsleiding. Zij controleren alles en vullen verder aan. Haast u vervolgens even snel als meneer Gilbert naar Roubaix om dit binnen te brengen bij de belastingen. Indien u dit liever op een gezapiger tempootje doet, is dit natuurlijk ook toegelaten. 

Wistjedatje 2:
– Broertjes en zusjes krijgen voorrang bij de inschrijvingen voor volgend jaar. –
De wachtlijsten voor een scoutsouder zijn een even grote verschrikking als een White Walker voor een Westerosi. Zelfs de de Game Of Thrones leken zullen wel begrijpen wat we met deze vergelijking bedoelen. 
Daarom geven wij de kans om die wachtlijst te ontlopen voor de broertjes en zusjes van leden die al bij ons zijn ingeschreven. Dus neem zeker voor eind juli contact op met de groepsleiding op zondagochtend of via grl@scoutsaleydis.beindien u thuis nog een pagader hebt rondlopen die staat te trappelen om naar de scouts te komen. 

Voila dat was het groepsnieuws alweer, check voor meer gedetailleerde info zeker de takAleekes, verder wensen we jullie veel zonnige en vrolijke dagen toe! 

Met heel veel groetjes, 

De groepsleiding 

groepsleiding