Givers

CULINAIRE TOCHT Sunday 30-01-2022 9:15 tot 16:00

Eintracht Deurne werd in 2020, in volle coronamiserie, opgericht door ex- en huidige leiding van Scouts 7de Sint-Aleydis, aangevuld met sympathisanten van deze prachtige scouts. Het eerste seizoen werd al snel stopgezet door covid-perikelen maar het tweede is een absolute voltreffer!
Na een moeizame start volgde een fantastische reeks overwinningen met zicht op promotie. Samen voetballen is uiteraard het hoofddoel maar ook nagenieten met een frisse chocomelk en bekend worden op TikTok (allemaal volgen!) zit in hun takenpakket.

“Waar blijft ons aandeel in dit verhaal?”, vraagt u vol ongeduld, hier komt ie: De voorzitter van deze prachtige club, Louis Lermytte, zou graag eens een filmpje maken over zijn spelers, etend in een lekker Deurnes restaurantje en wij zijn de gepaste proefpersonen!
Aangezien ook proeven kostelijk is in deze sterrenrestaurants vragen wij u een bedrag van 4 euro mee te nemen om de kosten te dekken. Deze proevertjes gaan u niet doorheen een ganse dag kunnen loodsen dus ook een lunchpakket en drankje zijn aangewezen.

Hier alvast een TikTok-filmpje van Eintracht!

#floridamanbirthdaychallenge Sunday 06-02-2022 9:15 tot 12:00

Florida man tries to rob store with transparant bag over his head
Florida man arrested for assaulting girlfriend with fried chicken
Florida man stabs tourist despite having no arms
Florida man arrested for eating pancakes in middle of the crosswalk

Deurne man slips and falls in hudo

Zoals je ziet loopt de Amerikaanse staat Florida over van de ‘zottekes’. Wij kunnen als trotse Deurnenaars natuurlijk niet achterblijven. Daarom starten wij deze zondag met de #deurnemanbirthdaychallenge. Een uitdaging waarin wij onze Amerikaanse vrienden na doen én in het beste geval zelfs overtreffen! Zoek op de zoekmachine Google ‘Florida man’ gevolgd door je verjaardag en be amazed.

Meer info volgt nog!!!

INTERNATIONALE MINNARESSENDAG Sunday 13-02-2022 9:15 tot 12:00
Typical minnares

Op de veertiende dag van de tweede maand van een nieuw jaar vieren we Valentijn, de dag van de geliefden. Op deze dag geven we onze dierbaren extra aandacht en verwennen hen met een bloemetje, pralines, een bongobon, etc. Allemaal goed en wel maar heeft u ooit al eens aan al die maîtresses gedacht die op Valentijnsdag geen aandacht krijgen??
Gelukkig verliest de gemeenschap hen niet uit het oog en heeft ook hen een dagje gegeven: 13 februari, Minnaressendag. De dag waarop mensen met een vaste relatie toch nog een gaatje zoeken in hun overvolle agenda om hun amant ook de verdiende aandacht, liefde en wie weet wat nog meer te schenken.
Vier jij met ons mee?

<Culturele Opvoeding – The Biggest Little Farm>

Eén der stappen richting volwassenheid is culturele opvoeding. Voor velen onder onze trouwe lezers is dit onbekend terrein. Geen paniek, wij bieden u een snelcursus Cultuur voor Dummies aan in deze rubriek. Voor les 6 trekken we naar Simi Valley, Californië.

The Biggest Little Farm is een documentaire uit 2018 waarin maker John Chester en zijn vrouw Molly hun leven in Los Angeles inwisselen voor een onbewoonde boerderij in het zuiden van Californië en hier de prachtige Apricot Lane Farm van maken waar functionaliteit en biodiversiteit hand in hand gaan, al gaat dit niet zonder slag of stoot… Een must-see! Te bekijken op Netflix.

KAPOEN/GIVER MASH-UP Sunday 20-02-2022 9:15 tot 12:00

Kapoenen, welka’s, pioniers, jogi’s, givers.
Lang geleden leefden de vijf naties in vrede samen. Maar alles veranderde toen covid ons aanviel.
Alleen Marc Van Ranst, meester van alle vier de coronagolven, kon ze stoppen. Maar toen de wereld hem het meest nodig had, verdween hij.
Twee jaar ging voorbij, en de kapoenenleiding en wij vonden de nieuwe viroloog: een professor genaamd Steven Van Gucht. Z’n quiztechniek is geweldig, maar hij moet nog veel leren voor dat ie corona kan stoppen.
Maar wij geloven dat Steven, samen met de kapoenen en givers, de wereld kan redden!

GROEPSWEEKEND Friday 25-02-2022 19:00 tot Sunday 27-02-2022 15:00

Heel den Aleydis samen op trot? Mooier kan haast niet!
Elke scouts heeft wel z’n passende bijnaam, zo is Sint-Bernadette de Petjesscouts, Pius X is mini-Aleydis, Xaverius de Seutenscouts en wij, uiteraard, de Macraméscouts! En die naam gaan we dit weekend alle eer aan doen. Gooi je handen en vingers alvast los want die ga je nodig hebben de volgende drie dagen. Het groepsweekendineensteekteam is in de tussentijd druk aan het vergaderen over een geweldig weekendthema en laat u via mail meer weten als er meer is om te weten!
Met dit plaatje draaien we de krokusvakantie in!

Geniet van het verlof!
Dikke tsjoezen