Pioniers

XY VS XX Sunday 16-06-2024 9:15 tot 12:00

Ik hoor de jongens al juichen tot hier want jaja het is weer eens meisjes tegen jongens. Het is tijd voor een epische strijd die de eeuwenoude vraag zal beantwoorden, wie zijn nu eigenlijk de sterksten: de meisjes (XX) of de jongens (XY)? Zorg er voor dat jouw geslacht vandaag het talrijkst aanwezig is zodat jullie al een beetje voorsprong hebben ;).

Sta paraat, want deze dag zal gevuld zijn met spanning, teamwork en een flinke dosis competitie! Dus, gasten en grieten, kom vandaag allemaal om jullie geslacht te representeren!!!!

dikke kussen de meisjes- en jongensleiding

pioniers
roodkapje VS grote boze wolf Sunday 23-06-2024 9:15 tot 12:00

Er was eens een meisje dat Roodkapje werd genoemd. Ze woonde met haar mama in een klein hutje in het Rivierenhof. Op een dag vroeg haar mama om een picknickje te brengen naar Roodkapjes zieke oma. Aangezien ze de ideale (klein)dochter was, deed ze dit. Haar wandeling ging via de kinderboerderij en de speeltuin naar het huisje van haar oma. Maar… dit verliep niet zoals gepland, bij het kasteeltje kwam ze oog in oog te staan met de grote, boze wolf. Wanneer Roodkapje vertelde over haar wandeling naar haar zieke oma, aangezien de wolf er zó vriendelijk uitzag (typisch wolven). De wolf die, zoals we allemaal wel kunnen raden, totaal niet zo onschuldig was, sloop snel naar het huis van de oma. Hij ging binnen en was al helemaal klaar voor zijn hoofdgerecht, de arme oma. Gelukkig sprong op dit moment dé boswachter van ’t Rivierenhof binnen en sneed die de buik van de wolf open. Hij vulde die met stenen, op deze manier werd de wolf uitgeschakeld, gelukkig!!! Hierdoor kon de picknick toch doorgaan 😍.

Ter ere van Roodkapje en haar grootmoeder, zullen we hun traditie vandaag verderzetten en zelf ook picknicken 🥐🍇. Breng gerust een (picknick)dekentje mee en vergeet geen zonnebril en zonnecrème!! ☀️ Gelieve ook €3 mee te nemen zodat we ook iets lekkers kunnen eten op onze picknick. Wij kijken er alvast naar uit!!!

xxx Roodkapje

pioniers
laatste vergadering vs. zomervakantie Saturday 29-06-2024 9:15 tot 16:00

Het is jammer genoeg weer zover, de laatste vergadering van het jaar. Maak je geen zorgen, want het is zoals altijd de o zo leuke groepstocht! We gaan er weer een onvergetelijke dag van maken, vol plezier en gezelligheid.

Waar we naartoe gaan is voor nu nog een geheim, maar we kunnen alvast zeggen dat het een zeer leuke plek is vol zon en waterplezier.

Neem dus zeker het volgende mee:

  • Een drinkfles
  • Een stevig lunchpakket
  • Zwemgerief
  • Een snackje voor tussendoor
  • Zonnecrème (zeker niet vergeten)
  • Een hoofddeksel
  • Regenkleding voor het geval dat het regent

Wij kijken er alvast met veel enthousiasme naar uit!

Tot dan, groetjes van de pionierleiding!

pioniers