Pioniers

High Tea Gathering Sunday 05-02-2023 9:15 tot 12:00

Dear Pioneers,

(beste pioniers, dit aleeke zal jullie Engelse taalvaardigheid testen! Open google translate dus al maar op jullie Ipads, of vind jullie ouders, want het zal niet gemakkelijk worden…)

Unlike the late Queen Elizabeth, our Queen Elisabeth is still with us, and it is her 20th birthday this Sunday! To honour her birthday wish, and in memory of her namesake, we will organise a high tea, complete with English delicacies and entertainment. To organise a high tea at the scouts is a difficult endeavour, but we pioniers would not be ‘pioneers’ if we did not clear the path for this ambitious meeting. Therefore we expect you to be on your best behaviour, in your fanciest Sunday clothes, and – of course – with your best British accent. To organise such an unforgettable event, we are requesting 2 euro’s to bring to the gathering.

Until then, dear friends!

it’s always tea time” – Lewis Carroll, Alice in Wonderland

BATTLE: Xaverius VS. Aleydis Sunday 12-02-2023 9:15 tot 12:00

Liefste pioniers

Het is tijd om eens jullie meest strijdlustig kreten en outfit boven te halen. Want jaja, vandaag gaan wij in gevecht met de pioniers van de scouts Xaverius-St. Rita, jullie misschien wel bekend van vriendjes of vriendinnetjes. Deze vriendschappen zullen dan wel voor een dagje opgeborgen moeten worden…
We hebben elkaar uitgedaagd voor het grootste duel in de geschiedenisboeken:
Het Grote Pioniers Van Aleydis vs. Xaverius Duel!

Voor zo’n belangrijk duel hebben we natuurlijk een goede kreet en groepsnaam nodig, aan jullie de taak om daar al eens over na te denken! We willen namelijk geen naam zoals ” de badeendjes” , toch?

Jullie leiding begint alvast met de voorbereidingen van het duel terwijl jullie aan jullie gevecht-skills en een goede naam werken, teamwork als je het ons vraagt!
Als laatste is het belangrijk om onze eer hoog te houden! Dus vragen wij aan jullie om het duel zo vriendschappelijk en sportief mogelijk te houden, lijkt ons logisch hé deugnieten.😉

Het moto van de dag: “Winnen doe je met z’n allen.” – Johan Cruijff

Tot dan strijders xxx

Krokus weekend Friday 17-02-2023 19:00 tot Sunday 19-02-2023 14:00

Dit weekend vertrekken we met de pioniers op ons eerste takweekend! De leden worden verwacht op vrijdag 17/02 om 19:00 aan de lokalen van Chiro Woka (Pastoor Van Creandreef 10, 2160 Wommelgem). Zondag 19/02 zullen we terug aan Den Bunker (Tirinusstraat 26, 2100 Deurne) staan om 14:00.

Meer info volgt nog via een weekendbrief!

Hopelijk tot dan lieve kindjes <3

Geen vergadering Sunday 26-02-2023 9:15 tot 12:00

Voor sommigen een opluchting voor ons zwaar verdriet, we zien jullie graag volgende week terug, hier nog een mooi lied.