Jonggivers

Clownvisjes vergadering Sunday 26-05-2024 9:15 tot 12:00

Welkom op de vergadering der Amphiprioninae. Jaja probeer dat maar eens uit te spreken. Wil je het gemakkelijker? Noem het dan maar de clownvis of de anemoonvis. Niet alles in het leven moet moeilijk zijn he.

Wisten jullie trouwens dat de anemoonvis in een anemoon kan leven? Super cool, want een anemoon is eigenlijk giftig, maar de vis heeft een soort laagje waardoor die daar toch tegen kan. Ter bescherming he mannekes, survival of the fittest. In mijn tocht naar leuke weetjes over anemoonvisjes ben ik er ook achter gekomen dat hun felle kleuren dienen om roofvissen te lokken, zij lokken die dan naar hun anemoon aka hun huis en hun eten (want ja ze eten die anemoon ook op) en die roofvissen bemesten die anemoon dan zodat die ook verder blijft leven.

Als jullie ooit een carrière beginnen als marinebioloog, geef ons aub een shout out op jullie proclamatie. “Mijn jonggiverleiding van 2023-2024 was zo inspirerend, de scouts was niet enkel een bron van ontspanning, maar ook van kennis. Ik zal hen altijd dankbaar zijn om mij zo te leiden in het leven. Zonder dat aleeke over de Amphiprionae zou ik nooit marinebioloog geworden zijn.” Wij zien het al helemaal voor ons.

Maar dat is voor later, nu is er paniek in de anemoon want er is een BCV vermist. (Wat is BCV? Bekende clownvis, duhh) Om niet te zeggen DE bekendSTE clownvis van allemaal: Nemo.

Er zit niets op, we moeten die terugvinden he ocharme, da gastje zwemt heel de tijd verloren, nul oriëntatiegevoel, ver van zijn anemoon, geen geld, geen connecties, helemaal verloren, alleen op de wereld, … Disney belde net, want ze zouden die vis wel willen gaan zoeken maar ja, dat is natuurlijk geen leuk verhaal meer he, er is al een film waar ze Nemo zoeken. Ze zijn nu bezig aan een film waar ze Marcel de Forel zoeken, dus ja dit ging er echt even niet meer bij hoor…

Daarom schakelen ze ons in! Wij gaan Nemo zoeken en redden!!!

Voor referentie, dit is wie we zoeken: (als je die al vindt op straat ofzo, zou handig zijn, dan hebben we minder werk) Groetje van jullie jonggiverleiding XOXO

jonggivers
ultimate petanque Friday 31-05-2024 19:00 tot 21:00

“Sacrebleu ma boule a continué à rouler”, est une phrase que vous n’avez peut-être pas entendue/exprimée souvent mais il y a une première fois à tout. Bienvenue à notre ultime rencontre de pétanque ! Aujourd’hui, nous allons faire l’expérience d’une activité passionnante et stimulante qui exige à la fois du travail d’équipe et de l’agilité. L’Ultimate Petanque est une version moderne de la pétanque traditionnelle, mais avec une touche de vitesse, de précision et de stratégie.

Alors, graissez déjà vos poignets car même les pros le disent : tout est dans le poignet !

De vertaling voor de niet francophone petanquers: “Sacrebleu mijn bal bleef maar rollen”, is een zin die je misschien nog niet vaak hebt gehoord/uitgesproken maar voor alles is er een eerste keer. Welkom bij onze Ultimate Petanque vergadering! Vandaag gaan we een spannende en uitdagende activiteit beleven die zowel teamwork als behendigheid vereist. Ultimate Petanque is een moderne variant van het traditionele jeu de boules, maar met een twister van snelheid, precisie en strategie. Dus smeer je polsen al maar in want zelfs de profs zeggen het: het zit allemaal in de pols!

à bientôt jullie Jogi leiding

jonggivers
tapas vergadering Friday 07-06-2024 19:00 tot 21:00

Tapas op zen Spaans

Welkom bij onze Tapas Vergadering! Vandaag maken we een culinaire reis naar Spanje. En wat doen ze in Spanje na een namiddag-siësta? Tapas eten uiteraard, de kleine smakelijke hapjes uit de Spaanse keuken, staan centraal tijdens deze bijeenkomst vol smaak en gezelligheid.

Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of nog nooit een pan hebt aangeraakt, deze vergadering biedt een geweldige kans om nieuwe gerechten te proeven.

Smaakt naar meer? Dat denken wij er ook van…

Warme Spaanse groeten Jullie Jonggiver leiding xxx

PS: Gelieve 2 euro mee te brengen om deze culinaire avond te kunnen financieren!

jonggivers
Maffia vergadering Friday 14-06-2024 19:00 tot 21:00

Ciao jogi’s

Welkom bij de bijeenkomst van onze geheime scouts maffia. Trek je zwart-wit gestreepte shirt aan, zet je hoed op en bereid je voor op een bijeenkomst vol geheime plannen en avontuur.

Als echte maffiaverkenners hebben jullie een cruciale taak te vervullen. Jullie moeten op pad gaan en nieuwe schuilplaatsen vinden voor onze operaties. Onze territoria moeten worden uitgebreid, en alleen de slimste en moedigste kindjes kunnen deze missie volbrengen.

Maar een maffia is niet compleet zonder een doortastende leider. Wie zal onze Don zijn? Wie zal onze operaties sturen en onze vijanden te slim af zijn? De tijd om te beslissen is gekomen.

Terwijl we onze geheime snacks delen en onze plannen smeden, laten we onze loyaliteit aan elkaar en aan onze troep tonen. Want alleen door samen te werken en trouw te zijn aan onze code kunnen we de machtigste scoutsmaffia van de wereld worden.

Dus kom op, jogi’s! Laat je moed zien en maak deze bijeenkomst zo spannend mogelijk. De toekomst van onze maffia hangt af van jullie inzet en doorzettingsvermogen.

Met hoogachting,

Jullie Don

jonggivers
bedürfnis nach geschwindigkeit Sunday 23-06-2024 9:15 tot 12:00

Beste Jogi’s,

Heb je ooit gedroomd van de wind die door je haren raast terwijl je op volle snelheid door de natuur suist? Of het nu op twee wielen is, op vier poten of gewoon met je eigen benen, we gaan de adrenaline laten stromen tijdens onze aankomende vergadering!

Volgende zondag staat helemaal in het teken van ‘Bedürfnis nach Geschwindigkeit’ – oftewel, onze behoefte aan snelheid! Bereid je voor op een avontuur vol uitdagingen, races en spannende activiteiten die je hart sneller zullen laten kloppen.

Of je nu houdt van rennen, springen, klimmen of zelfs vliegen, deze bijeenkomst belooft een adrenalinekick van jewelste te worden. Van uitdagende hindernisbanen tot razendsnelle racespellen, we zullen elke minuut benutten om onze behoefte aan snelheid te vervullen.

Dus, maak je klaar om jezelf te pushen en alles te geven tijdens de snelste vergadering van het jaar!

jonggivers
Groepstocht Saturday 29-06-2024 9:15 tot 16:00

Het is zo ver… de laatste vergadering van het jaar is aangebroken.

Maar wees niet (te) getreurd, want zoals altijd sluiten we het jaar af in stijl met niets minder dan….. (tromgeroffel)…. DE GROEPSTOCHT!!! JA JA laat dat feestje beginnen!

Zon, zee (een hele grote plas), strand wat kan een mens nog willen? Wat zeg je daar? ‘Ik wil ook onze leuke leiding’, geen probleem! Speciaal voor jullie zijn ook wij van de partij, want zoals Kesha zei: ‘The party don’t start until the jogi leiding walks in’.

Natuurlijk kan er geen feestje plaatsvinden zonder de juiste benodigdheden. Dus neem het onderstaande lijstje goed door voordat je vertrekt. Ik ga op groepstocht en ik neem mee:

– een drinkenbus

– een lunchpakket

– zwemgerief

– een snackje

– zonnecreme

– een petje/ bucket hat/ cowboyhoed/ …

– een regenjas bij slecht weer

– (waterschoenen/ slippers)

Hier zijn alvast een paar goeie schijfkes ter voorbereiding van deze top dag

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5NV6Rdv1a3I&h=AT0F0M5h3ICn4YvtbV3ofk7cuevdDaEzhaqHwE0Vdd9sfJfc7DY5UIX0kdcKQobafUBUTuZoTBtaXRKUh2Jtdz3J7FdcseQPausVpv7n6p_mBYQHR1Bj3MlTIi2DgRnGS1VWEw

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dr7Rn4ryE_w8&h=AT0F0M5h3ICn4YvtbV3ofk7cuevdDaEzhaqHwE0Vdd9sfJfc7DY5UIX0kdcKQobafUBUTuZoTBtaXRKUh2Jtdz3J7FdcseQPausVpv7n6p_mBYQHR1Bj3MlTIi2DgRnGS1VWEw

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DdQw4w9WgXcQ&h=AT0F0M5h3ICn4YvtbV3ofk7cuevdDaEzhaqHwE0Vdd9sfJfc7DY5UIX0kdcKQobafUBUTuZoTBtaXRKUh2Jtdz3J7FdcseQPausVpv7n6p_mBYQHR1Bj3MlTIi2DgRnGS1VWEw

jonggivers