Jonggivers

Deze vergadering komen we te weten wie er in de zak van Roetpiet belandt Sunday 03-12-2023 9:15 tot 13:00

In ‘De grote Sinterklaas film’ zien we dat de Sint en zijn pieten zoals elk jaar weer druk in de weer zijn voor de voorbereiding naar aanloop van 6 december. De film start dan ook met een gezellige (drukke) sfeer, maar die blijft niet voor lang aanhouden. Een projectontwikkelaar heeft andere plannen voor 6 december dit jaar, het grote kasteel van Sinterklaas moet tegen de grond. De Sint en de Roetpieten zitten met hun handen in het haar. In de periode dat ze noodgedwongen op de camping moeten verblijven doen ze er alles aan een oplossing te vinden voor het grote pakjes en pepernoten probleem. Hoe zullen de voorbereidingen voor de leukste dag van het jaar verder lopen, en zal die dag überhaupt nog door kunnen gaan?

Zonder twijfel zien we dat deze Sinterklaasfilm wel één van de beste Sint films is van de afgelopen jaren. Wat niet niets is aangezien de concurrentie die ook op de film en theater markt kwam. De personages worden enorm geloofwaardig teweeg gebracht en de acteurs gaan erg hard op in hun rol. In deze film vind je de juiste balans tussen fantasie en plezier maar ook spanning en opwinding.

‘De grote Sinterklaas film’ is een echte familie film; de gezellige sfeer die de film in jouw huis brengt zorgt ervoor dat je op elke leeftijd nog kunt genieten van deze klassieker. Het scenario zit erg eenvoudig maar tegelijkertijd ook doordacht in elkaar. Het brengt de nodige spanning met zich mee waardoor je nieuwsgierig door de film vliegt. Elk personage werkt aanstekelijk ten opzichte van de kijker en in anderhalf uur heb je zo weer de decembersfeer in huis gebracht.

Maar hoe zit het met jullie jonggivers? Zijn jullie flink genoeg geweest dit jaar? Vandaag komen we te weten wie er een zak vol pepernoten en snoep verdient en wie eerder zelf in die zak zal belanden.

Intensiteit: ⭐⭐⭐

Spanning: ⭐⭐

Tactiek : ⭐⭐⭐⭐

Plezier: ⭐⭐⭐⭐⭐

Scoutsmoedig: ⭐⭐⭐

jonggivers
The Hunger Games  Sunday 10-12-2023 9:15 tot 12:00

Beste filmkenners,

Vandaag nemen we een duik in de film “The Hunger games” 🏹. 

De eerste Hunger Games film is een opwindend avontuur dat je op het puntje van je stoel zal houden. In een toekomstige wereld worden kinderen gedwongen om deel te nemen aan een gevecht om te overleven, en het is aan Katniss Everdeen om te laten zien hoe moedig en vastberaden ze is. 

Katniss, gespeeld door de getalenteerde Jennifer Lawrence, is een geweldige heldin. Ze is sterk, slim en laat nooit haar vrienden in de steek. Samen met haar vriend Peeta, gespeeld door Josh Hutcherson, trotseert ze angstaanjagende uitdagingen en vecht ze voor gerechtigheid. 

De Hunger Games zit vol met spannende actie, indrukwekkende kostuums en adembenemende landschappen. Het is een film die je zeker niet mag missen, vooral als je van avontuur houdt. 

Hoewel sommige scènes wat intens kunnen zijn, is de film geschikt voor oudere kinderen en tieners. Het is een geweldige keuze voor een filmavond met het gezin, waar je samen kunt genieten van dit opwindende verhaal van moed en vriendschap. 

Dus, als je op zoek bent naar een film vol actie en avontuur, is de eerste Hunger Games-film absoluut een aanrader. Het zal je meeslepen in een spannende wereld waar moed en vriendschap het verschil maken. 

Intensiteit: ⭐⭐⭐⭐⭐

Spanning: ⭐⭐⭐⭐

Tactiek : ⭐⭐⭐⭐

Plezier: ⭐⭐⭐⭐

Scoutsmoedig: ⭐⭐⭐⭐⭐

jonggivers
Wijnverkoop, wijn te koop, koop hier je wijn! Sunday 17-12-2023 9:15 tot 12:00

Hopelijk heb je je wijn al besteld; indien niet, dan ben je jammer genoeg te laat.

Op Zondag 17 december kan de wijn na de vergadering worden opgehaald.

Uiteraard moeten de bestellingen eerst nog klaargemaakt worden en daarvoor hebben we nood aan onze enthousiaste en hardwerkende Jogi’s die zoals elke zondag om 9.30 aan de bunker worden verwacht.

Hieronder een korte recensie over de film Sideways, een film voor en over wijnliefhebbers

Een Wijnavontuur met “Sideways”

“Sideways” is een film die wijnliefhebbers en filmliefhebbers op een verrassende en vermakelijke manier samenbrengt. Geregisseerd door Alexander Payne en uitgebracht in 2004, is deze film een meesterwerk in zijn eigen recht, en ik kan met zekerheid zeggen dat het een film is die me nog lang zal bijblijven.

Het verhaal volgt twee vrienden, Miles en Jack, prachtig vertolkt door Paul Giamatti en Thomas Haden Church. Miles is een gefrustreerde schrijver en wijnkenner met een onvermijdelijke voorliefde voor Pinot Noir. Zijn vriend Jack is een vrijgeestige en onbezonnen acteur die zich op het punt van trouwen bevindt. De twee vrienden besluiten een weekendje weg te gaan naar de wijnstreek in Californië om hun vriendschap te vieren voordat Jack in het huwelijksbootje stapt. Wat volgt is een avontuur dat gevuld is met hilarische momenten, diepgaande gesprekken en onverwachte wendingen.

Een van de meest opvallende aspecten van “Sideways” is de manier waarop de film de wijnwereld en het proeven van wijn tot leven brengt. De liefde van Miles voor Pinot Noir is bijna tastbaar, en zijn monologen over wijn en zijn passie ervoor zijn zowel komisch als ontroerend. Deze film heeft ongetwijfeld bijgedragen aan een grotere waardering voor wijn en wijnproeven bij het publiek.

Maar “Sideways” is niet alleen een film over wijn; het gaat ook diep in op de complexiteit van vriendschap, volwassen worden en de zoektocht naar geluk. De personages zijn buitengewoon goed geschreven en getekend. Paul Giamatti brengt Miles tot leven met zijn aangrijpende vertolking van een man die worstelt met zijn eigen demonen. Thomas Haden Church speelt Jack op een manier die zowel grappig als tragisch is, en de chemie tussen de twee acteurs is onmiskenbaar.

“Sideways” is een film die je meeneemt op een reis vol lachen, liefde en de zoektocht naar betekenis. Het is een meeslepende en diepzinnige film die je doet nadenken over je eigen keuzes in het leven. Ik kan deze film ten zeerste aanbevelen, niet alleen aan wijnliefhebbers, maar aan iedereen die houdt van een goed verhaal, prachtig acteerwerk en briljante regie. “Sideways” is een modern meesterwerk dat zijn plaats verdient in de canon van de filmgeschiedenis.

Intensiteit: ⭐⭐⭐

Spanning: ⭐⭐⭐

Tactiek : ⭐⭐⭐⭐

Plezier: ⭐⭐⭐⭐⭐

Scoutsmoedig: ⭐⭐⭐⭐⭐

jonggivers
Christmas special: “Home alone” Friday 22-12-2023 19:00 tot 21:00

Dag vrienden en vriendinnen van de film!

Vandaag gaan we op een nostalgische reis naar een tijd waarin een kerstfilm ons allemaal liet grinniken, giechelen en ons hart verwarmde. Maak je klaar voor een film die zo legendarisch is dat het elk jaar opnieuw een plaatsje verovert in onze harten
– “Home Alone.”

Deze kerstklassieker, geregisseerd door de getalenteerde Chris Columbus en geschreven door niemand minder dan John Hughes, brengt ons het avontuur van de jonge Kevin McCallister, een ondeugende en geestige jongen die per ongeluk wordt achtergelaten door zijn hele familie tijdens de kerstvakantie. En wie anders dan de schattige Macaulay Culkin kon Kevin tot leven brengen met zijn onweerstaanbare charme en humor?

Deze film heeft alles wat je maar kunt wensen voor een perfecte kerstfilm – van lachen tot tranen, van chaos tot genegenheid. Kevin’s creatieve trucs om zijn huis te beschermen tegen twee knullige inbrekers zullen je keer op keer in lachen doen uitbarsten. Joe Pesci en Daniel Stern, die de boeven vertolken, zorgen voor zowel pijnlijke als hilarische momenten terwijl ze de ene na de andere valstrik van Kevin proberen te overleven.

Maar “Home Alone” gaat verder dan alleen maar grappen en grollen. Het is een film met een hart. Het herinnert ons eraan dat de feestdagen niet alleen draaien om cadeautjes en versieringen, maar ook om familie en de betekenis van thuis. De warmte en liefde die door de film stromen, raken ons diep en brengen ons in de kerstsfeer.

Dus, of je nu voor de honderdste keer kijkt of voor de allereerste keer, “Home Alone” is een tijdloze klassieker die het kerstgevoel opwekt en zowel kinderen als volwassenen vermaakt met zijn humor en warmte. Een film die je elk jaar opnieuw wilt kijken en die altijd een glimlach op je gezicht zal toveren.

Intensiteit: ⭐⭐⭐⭐
Spanning:⭐⭐⭐⭐
Tactiek:⭐⭐⭐⭐⭐
Plezier:⭐⭐⭐⭐⭐
Scoutsmoedig:⭐⭐⭐⭐⭐

Tot VRIJDAG schatjes x

jonggivers