Groepsnieuws september – oktober

Beste ouders, leden en sympathisanten van de 7,

Bij deze het eerste berichtje van de (nieuwe?) groepsleiding om de nodige informatie mee te geven over het begin van het scoutsjaar.  

Het eerste puntje op de agenda is uiteraard de overgang, die zal plaatsvinden op zondag 17 september. Hopelijk schijnt het zonnetje dit jaar wél! 

Hoe ziet deze geweldige dag er uit? 

9u15-11u45: Spel voor alle leden (nieuwe kapoentjes nog niet!). Afspraak zoals altijd aan de Bunker!

12u-13u: Gezamenlijk picknicken in het park (gelieve daar 2 euro voor mee te geven)

13u-13u30: Nieuwe leden en ouders welkom (Louis van Craenstraat, Parochieplein) 

13u30-15u: Overgang

15u-17u: Overgangsshow

Daar zal je zoals altijd een gloednieuw jaartekentje kunnen kopen, met thema: “Speelstek, reuzeplek!” Want om te spelen heb je plaats, ruimte en plek nodig. 

Na de overgang en de langverwachte bekendmaking van de nieuwe leidingsploegen kan het jaar echt van start gaan. Daarvoor moet je de volgende zaken nog in orde brengen: 

  1. Vóór 31 oktober moet het lidgeld (55 euro) gestort worden op het rekeningnummer BE66 7340 5467 2643 met als mededeling ‘naam lid+lidgeld’
  2. De medische fiche van je zoon/dochter moet ingevuld/nagekeken worden op de Groepsadministratie (klik hier)
  3. Alle nodige informatie voor de rest van het jaar (e-mailadressen, telefoon- en rekeningnummers) kan u terugvinden in het Groene Boekske. Dat versturen we nog via mail en komt ook op de site te staan. 

De eerste echte vergadering zal dan een weekje later doorgaan, op 24 september. Als echte scouts beginnen we met een tocht, die zal duren tot 16.00 uur (enkel de kapoenen keren reeds terug om 14.00 uur). Vergeet je kind dus geen boterhammen, drinken en goede wandelschoenen mee te geven! Van 27 tot 29 oktober vertrekken alle takken op hun eerste weekend. De weekendbrieven zullen uiteraard nog volgen! 

Ziezo, nu hebben jullie een beeld van de komende 2 scoutsmaanden. Hopelijk tot op de overgang! 

Enthousiaste groetjes, 

Je (nieuwe?) groepsleiding