Clownvisjes vergadering

Welkom op de vergadering der Amphiprioninae. Jaja probeer dat maar eens uit te spreken. Wil je het gemakkelijker? Noem het dan maar de clownvis of de anemoonvis. Niet alles in het leven moet moeilijk zijn he.

Wisten jullie trouwens dat de anemoonvis in een anemoon kan leven? Super cool, want een anemoon is eigenlijk giftig, maar de vis heeft een soort laagje waardoor die daar toch tegen kan. Ter bescherming he mannekes, survival of the fittest. In mijn tocht naar leuke weetjes over anemoonvisjes ben ik er ook achter gekomen dat hun felle kleuren dienen om roofvissen te lokken, zij lokken die dan naar hun anemoon aka hun huis en hun eten (want ja ze eten die anemoon ook op) en die roofvissen bemesten die anemoon dan zodat die ook verder blijft leven.

Als jullie ooit een carrière beginnen als marinebioloog, geef ons aub een shout out op jullie proclamatie. “Mijn jonggiverleiding van 2023-2024 was zo inspirerend, de scouts was niet enkel een bron van ontspanning, maar ook van kennis. Ik zal hen altijd dankbaar zijn om mij zo te leiden in het leven. Zonder dat aleeke over de Amphiprionae zou ik nooit marinebioloog geworden zijn.” Wij zien het al helemaal voor ons.

Maar dat is voor later, nu is er paniek in de anemoon want er is een BCV vermist. (Wat is BCV? Bekende clownvis, duhh) Om niet te zeggen DE bekendSTE clownvis van allemaal: Nemo.

Er zit niets op, we moeten die terugvinden he ocharme, da gastje zwemt heel de tijd verloren, nul oriëntatiegevoel, ver van zijn anemoon, geen geld, geen connecties, helemaal verloren, alleen op de wereld, … Disney belde net, want ze zouden die vis wel willen gaan zoeken maar ja, dat is natuurlijk geen leuk verhaal meer he, er is al een film waar ze Nemo zoeken. Ze zijn nu bezig aan een film waar ze Marcel de Forel zoeken, dus ja dit ging er echt even niet meer bij hoor…

Daarom schakelen ze ons in! Wij gaan Nemo zoeken en redden!!!

Voor referentie, dit is wie we zoeken: (als je die al vindt op straat ofzo, zou handig zijn, dan hebben we minder werk) Groetje van jullie jonggiverleiding XOXO