Saint Patrick’s Day

St. Patrick is een van de beroemdste beschermheiligen van Ierland: volgens de legende bracht hij het christendom naar het eiland, maakte hij de klaver modieus en bevrijdde hij Ierland van slangen.

De feestdag markeert de dood van St. Patrick en wordt al meer dan 1500 jaar als een religieuze feestdag in Ierland gevierd. Vandaag zullen wij met onze jonggivers St. Patrick eren en vieren we samen St. Patrick’s day! Alles is groen, overal waar je kijkt – van haar tot kleding en zelfs eten. We hebben het hier niet over spinazie, maar over bagels, pannenkoeken en zelfs bier – als je er groene kleurstof in kunt doen, wordt het geserveerd op St. Patrick’s Day.

Maar het kleurplezier houdt hier niet op: rivieren, monumenten en zelfs skigebieden zijn allemaal groen gekleurd om St. Patrick te herdenken.

Vandaag willen we deze Ierse traditie omarmen, dus we verwachten jullie allemaal in jullie meest opvallende, meest over-the-top St. Patrick’s outfit. Denk aan groene accessoires, grappige hoeden en alles wat je maar kunt bedenken. Laten we het groots maken en een eerbetoon brengen aan de man van de dag.

Tot dan liefjes!