Wijnverkoop, wijn te koop, koop hier je wijn!

Hopelijk heb je je wijn al besteld; indien niet, dan ben je jammer genoeg te laat.

Op Zondag 17 december kan de wijn na de vergadering worden opgehaald.

Uiteraard moeten de bestellingen eerst nog klaargemaakt worden en daarvoor hebben we nood aan onze enthousiaste en hardwerkende Jogi’s die zoals elke zondag om 9.30 aan de bunker worden verwacht.

Hieronder een korte recensie over de film Sideways, een film voor en over wijnliefhebbers

Een Wijnavontuur met “Sideways”

“Sideways” is een film die wijnliefhebbers en filmliefhebbers op een verrassende en vermakelijke manier samenbrengt. Geregisseerd door Alexander Payne en uitgebracht in 2004, is deze film een meesterwerk in zijn eigen recht, en ik kan met zekerheid zeggen dat het een film is die me nog lang zal bijblijven.

Het verhaal volgt twee vrienden, Miles en Jack, prachtig vertolkt door Paul Giamatti en Thomas Haden Church. Miles is een gefrustreerde schrijver en wijnkenner met een onvermijdelijke voorliefde voor Pinot Noir. Zijn vriend Jack is een vrijgeestige en onbezonnen acteur die zich op het punt van trouwen bevindt. De twee vrienden besluiten een weekendje weg te gaan naar de wijnstreek in Californië om hun vriendschap te vieren voordat Jack in het huwelijksbootje stapt. Wat volgt is een avontuur dat gevuld is met hilarische momenten, diepgaande gesprekken en onverwachte wendingen.

Een van de meest opvallende aspecten van “Sideways” is de manier waarop de film de wijnwereld en het proeven van wijn tot leven brengt. De liefde van Miles voor Pinot Noir is bijna tastbaar, en zijn monologen over wijn en zijn passie ervoor zijn zowel komisch als ontroerend. Deze film heeft ongetwijfeld bijgedragen aan een grotere waardering voor wijn en wijnproeven bij het publiek.

Maar “Sideways” is niet alleen een film over wijn; het gaat ook diep in op de complexiteit van vriendschap, volwassen worden en de zoektocht naar geluk. De personages zijn buitengewoon goed geschreven en getekend. Paul Giamatti brengt Miles tot leven met zijn aangrijpende vertolking van een man die worstelt met zijn eigen demonen. Thomas Haden Church speelt Jack op een manier die zowel grappig als tragisch is, en de chemie tussen de twee acteurs is onmiskenbaar.

“Sideways” is een film die je meeneemt op een reis vol lachen, liefde en de zoektocht naar betekenis. Het is een meeslepende en diepzinnige film die je doet nadenken over je eigen keuzes in het leven. Ik kan deze film ten zeerste aanbevelen, niet alleen aan wijnliefhebbers, maar aan iedereen die houdt van een goed verhaal, prachtig acteerwerk en briljante regie. “Sideways” is een modern meesterwerk dat zijn plaats verdient in de canon van de filmgeschiedenis.

Intensiteit: ⭐⭐⭐

Spanning: ⭐⭐⭐

Tactiek : ⭐⭐⭐⭐

Plezier: ⭐⭐⭐⭐⭐

Scoutsmoedig: ⭐⭐⭐⭐⭐