Groepsnieuws september – oktober

Beste ouders, leden en sympathisanten van de 7

Via deze weg voorzien wij u van de nodige informatie om de komende twee scoutsmaanden veilig door te komen.

Eerst op onze agenda staat uiteraard … de overgang! Onze opener van het jaar ziet er dit jaar anders uit dan anders, het klassieke kijkspel op zondagmiddag maakt eenmalig plaats voor een spectaculaire zaterdagavondshow! Dit alles om ons feestjaar – Aleydis bestaat zevenenzeventig(!) jaar – in de verf te zetten. Verwacht u aan een liefdesverklaring aan onze prachtige scouts!

Hoe ziet deze stralende dag er uit?
14.00 uur – 16.00 uur: Spel voor alle leden (afspraak aan den Bunker)
16.00 uur – 16.30 uur: Nieuwe leden en ouders welkom (Louis van Craenstraat, Parochieplein)
16.30 uur – 18.00 uur: Overgang
18.00 uur – 20.00 uur: Eten
20.00 uur – 22.00 uur: Avondshow

Wil je graag mee-eten op deze rasechte Aleydisdag? (het is niet mogelijk de avond zelf nog te bestellen) Geef je bestelling door via deze link: https://www.oc7.be/overgang/

Zoals op de overgang wel duidelijk zal worden is het jaarthema van dit jaar:
“DAS Goesting”! De scoutsdas als symbool voor de goesting die zovelen elke zondag opnieuw naar onze scoutslokalen loodst. 

Na deze geweldige dag kunnen we dan echt van start gaan. En daarvoor moet je nog sommige zaken in orde brengen: 

  • Vóór 31 oktober moet het lidgeld (45 euro) gestort worden op het rekeningnummer BE66 7340 5467 2643 met als mededeling (naam lid+lidgeld).
  • De medische fiche van zoon/dochter moet ingevuld/nagekeken worden op Groepsadministratie (klik hier).
  • Alle nodige informatie voor de rest van het jaar (e-mailadressen, telefoon- en rekeningnummers) kan u terugvinden in het Groene Boekske. Dat versturen we nog via mail en komt ook op de site te staan.

Dan rest er ons alleen nog aankomende activiteiten in september en oktober meegeven.

We beginnen met een eerste tocht op zondag 25 september. Die vergadering duurt tot 16.00 uur (voor de kapoenen hun eerste tocht maken we een uitzondering, zij ronden af om 14.00 uur) , dus de leden moeten boterhammen, drinken en degelijk schoeisel meenemen om een dag lang te kunnen wandelen, ravotten en spelen. Verder beginnen we op vrijdag 21 oktober aan het langverwachte grotegroepsweekend: het stripfigurenfestival. Een weekend waarop iedereen die Aleydis een warm hart toedraagt welkom is. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/zeco2BotEGLafPGg7

Voila, dat was het dan. Ons eerste groepsnieuws als (nieuwe?) groepsleiding. Wie we zijn, houden we voorlopig nog even geheim. Daarvoor moet je naar de overgang komen!  

Een heleboel groetjes
Jouw groepsleiding