Beatles tocht

Heb jij al gehoord dat Your Bird Can Sing? Agh, genoeg over Yesterday.
Het is al ochtend want kijk, Here Comes The Sun.
Vandaag wandelen we over Abbey Road, zullen we de fotos zien in de kapper op Penny Lane, dat allemaal terwijl we naar de wijze woorden van Mother Mary luisteren, “Let it be”.
Als je naar boven kijkt kan je met veel geluk Lucy In The Sky With Diamonds zien, of misschien passeert er wel een Yellow Submarine.
Wie weet zien we Eleanor Rigby rijst oprapen na een trouw in een kerk.
Let’s all Come Together want onze drummer Ringo Starr is vermist.
Kan jij hem vervangen?
Haal je beste Beatles outfit dus al maar boven want vandaag trekken we Across The Universe.
Vergeet natuurlijk ook je favoriete 60’s maaltijd niet, maar neem ook niet te veel mee want you must Carry The Weight zelf hè. Ook liefst niks met mosterd ofzo anders komt Mean Mr. Mustard misschien mee en die verpest de sfeer altijd.
Oke maar goed, Ob-La-Di, Ob-La-Da da.

<Cultureel Erfgoed – Portrait de la jeune fille en feu>

Cultureel erfgoed is een vaag begrip, iedereen vult dit anders in. Wij willen in deze katern geen alwetendheid prediken, enkel laten zien wat dit voor ons betekent. Ons derde cultureel monument: een film.

Portrait de la jeune fille en feu is een Frans kostuumdrama uit 2019 van Céline Sciamma. De hoofdrollen worden op prachtige wijze vertolkt door Adèle Haenel en Noémie Merlant. Vooral Adèle Haenel – veel te vroeg de brui gegeven aan haar acteercarrière – schittert in deze rolprent. Als norse jongedame verovert ze ieders hart bij het zien van deze film. De Volkskrant omschreef het als volgt: “Portrait de la jeune fille en feu is een overrompelende ode aan een grote liefde die slechts van korte duur mag zijn. Céline Sciamma doorbreekt de status quo met schilderachtige taferelen die gewoonlijk ongezien blijven.” Geniet van één van de mooiste – toch volgens onze bescheiden mening – films ooit gemaakt!
Te bekijken op Netflix onder de Engelse titel ‘Portrait of a lady on fire’.