GROEPSTOCHT

Een groepsweekend zat er ook dit jaar niet in, de reden is u welbekend. Om dit toch een beetje te compenseren dachten we om als laatste vergadering van het jaar een groepstocht te organiseren. Dat moet toch een succes zijn!
U neemt mee: een boekentas, zwemgerief, broodtrommel, koek/fruit en een drinkbus.

<Culturele Opvoeding – Minari>

Eén der stappen richting volwassenheid is culturele opvoeding. Voor velen onder onze trouwe lezers is dit onbekend terrein. Geen paniek, wij bieden u een snelcursus Cultuur voor Dummies aan in deze rubriek. Onze laatste les, les 10, is een lofzang aan de filmkunst.

Minari is een Amerikaanse dramafilm uit 2020 van Isaac Lee Chung. Het verhaal speelt zich af in het Arkansas van de jaren 80 wanneer een Koreaanse familie een stuk grond koopt om hier een boerderij op te bouwen en zo ook een nieuw leven. Het is een atypisch verhaal van de American Dream waar zo velen naar op zoek zijn. Deze langspeler getuigt van een authenticiteit die zowel in de scènes als in de glansprestaties van o.a. Steven Yeun, Youn Yuh-jung en de kleine Alan Kim voelbaar is. Zoals de Volkskrant het zo mooi verwoordde is deze film “een warme, tedere ode aan familie”. Geniet!