Bouw Den Bunker '16

bunker

Onze oude lokalen waren 50 jaar oud en ‘uitgeleefd’. Er was geen isolatie aanwezig, het dak lekte en bij hevige regenval stonden onze lokalen vaak onder water. Ondanks de onophoudelijke onderhouds- en herstellingswerken was het stilaan echt 'dweilen met de kraan open’. Maar onze toekomstige renovatieplannen werden plotseling heel snel realiteit dankzij een extra financiële duw in de rug vanuit Stad Antwerpen. En met de nodige steun van lokale sponsors, ouders (die weer massaal obligaties kochten), de parochie, leiding en een groep handige vrijwilligers konden we onze plannen herzien naar een volledige nieuwbouw!

Nu staat er op ons terrein een groot nieuw betonnen gebouw. Deze “Bunker” werd om een druk scoutsjaar met vergaderingen en verscheidene geldacties te doorstaan voorzien van een uitgebreid sanitair, een groot lokaal die met verplaatsbare wanden (nog te komen) tot 3 lokalen omgevormd kan worden, ruimte voor een toog en tenslotte een kleine berging. Hiermee zullen we in optimale omstandigheden kunnen werken en de wensen van zowel onze leden, ouders, als leiding kunnen vervullen.

Nog niet alle werken zijn klaar en nog niet alles is afbetaald, maar toch staan er na slechts 7 jaar twee nieuwe lokalen die onze scoutsgroep nog voor vele generaties zullen ondersteunen. Kortweg een droom die werkelijkheid werd en geen grenzen kende, dankzij alle mensen en organisaties die ons op welke manier dan ook gesteund hebben. Waarvoor een welgemeende dankuwel vanuit het diepste van ons scoutshart!!!

Fotoreeks bunker

Afbraak lokaal