Bouw De VZW

Raad van Bestuur

De raad van bestuur bestaat uit Christof Van Osselaer, de groepsleiding en het oudercomité.
Zij zorgen samen voor de werking van de VZW Lokalenbeheer Aleydis, die werd opgericht op 28 december 2009 en instaat voor het onderhoud van de scoutslokalen.

Maatschappelijke zetel

VZW Lokalenbeheer Scouts 7e Sint-Aleydis Deurne
Boshovestraat 163
2100 Deurne
Rekeningnummer: BE13-9731-2140-5739

Geschiedenis

In het laatste decennium werd het steeds duidelijker dat de oude lokalen onze sterk groeiende groep niet veel langer zouden kunnen herbergen. Ook de staat van onze lokalen ging er met de jaren op achteruit, ondanks de onophoudelijke onderhouds- en herstellingswerken. Dit hadden ook enkele leiding door en ze raakten geboeid door het bouwproject.

Er werd een werkgroep opgericht met een deel van de leiding en twee ouders, tevens ook architecten. De eerste verkennende vergadering vond plaats op 13 november 2008. De bal ging aan het rollen en gaandeweg werden de eerste denklijnen uitgetekend voor renovatie- en/of nieuwbouwplannen. Tijdens deze eerste maanden gingen we ook eens op zoek naar andere jeugdverenigingen die de afgelopen jaren een groot bouwproject op poten hadden gezet.

In de tussentijd werd er ook nagedacht over een officieel kader. In september 2009 begonnen we te schrijven aan statuten voor een VZW die voor de bouw en onderhoud van de lokalen zou zorgen. Met het oprichten van dit bouwcomité konden we de financiële kant van het verhaal verder uitwerken. Bovendien konden we, via de enorme steun vanuit verscheidene hoeken, in een hogere versnelling schakelen en al snel hadden we een schop in onze handen.